Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κα Καλού, μόνο ο Γέροντας Εφραίμ είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα;

Ζούμε αναντίρρητα στην εποχή του παραλόγου. Οι «γνωστοί άγνωστοι» κουκουλοφόροι, αναρχικοί, άθεοι, βάνδαλοι, καταστροφείς της Αθήνας, που πυρπολούν και διαλύουν περιουσίες αθώων πολιτών και του κράτους, αφήνονται ελεύθεροι να λυμαίνονται τα πάντα, και δεν υπάρχει ένας ανακριτής να τους θεωρήσει επικίνδυνους για να τους χώσει μέσα. Ενώ ξέρουν κάθε φορά ποιοι είναι, τους αφήνουν ανενόχλητους να συνεχίζουν το σκοταδιστικό τους έργο.

Ο μόνος επικίνδυνος εγκληματίας για την κ. Καλού είναι ένας ακτήμονας, ανάργυρος μοναχός που αναπαύει χιλιάδες ανθρώπων απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ένας μοναχός που η αγάπη του για τον άνθρωπο είναι τόσο μεγάλη, που η καρδιά του είναι ανοικτή για να παρηγορήσει της γης τους πονεμένους. Ένας μοναχός που η αγάπη του για την πατρίδα μας είναι αστείρευτη, γιατί εμείς στην Κύπρο γαλουχηθήκαμε εξ απαλών ονύχων με το όραμα της αιώνιας Ελλάδας. Ένας μοναχός που γύρισε σε ένα μήνα όλη την αχανή Ρωσία και όλα τα χρήματα που η αγάπη του Ρωσικού λαού απόθεσε στην Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας, τα πρόσφερε για την ανακούφιση των πεινασμένων της Ελλάδας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Επιτέλους, δεν υπάρχει σ’ αυτή την κυβέρνηση ένας νουνεχής άνθρωπος, με φόβο Θεού, με αξιακό κώδικα, με ευγένεια και αληθινή παιδεία; Τόσος ηθικός εκτραχηλισμός πια; Οι πολιτικοί μόνο να κορδακίζονται και να εναβρύνονται στα ΜΜΕ μπορούν; Τόσο πολύ έχουν διαβρωθεί οι συνειδήσεις τους, που δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Γέροντας Εφραίμ έγινε στόχος δρεπανηφόρων αρμάτων διαπλοκής και επικοινωνιακής αγυρτείας;

Εξάλλου, δεν μπορεί κάποιος να διαχωρήσει τη θέση του από τους σφογγοκωλάριους και οσφυοκάμπτες των μεγάλων αφεντικών που θέλουν τον Γέροντα Εφραίμ παροπλισμένο στη φυλακή, γιατί τόλμησε να ζητήσει από τον κ. Πούτιν βοήθεια για την Ελλάδα; Ποιος άλλος ζήτησε βοήθεια; Μα αυτό θέλουν, να οδηγήσουν την Ελλάδα στον έσχατο εξευτελισμό. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα μεγάλα αφεντικά βρήκαν υποχείριο μια ανακρίτρια, την κ. Καλού, η οποία αντί να υπηρετεί τη δικαιοσύνη, εξυπηρετεί αυτούς, με το αζημείωτο, βεβαίως.

Αυτή είναι η τραγωδία της Ελλάδας: ότι έχει ανθυπομέτριους ηθοποιούς της πολιτικής που ανηλεώς, παράνομα και ανήθικα ενθυλάκωσαν ή κατασπατάλησαν τον δημόσιο πλούτο, σφετερίστηκαν και οικειοποιήθηκαν τα χρήματα του κοσμάκη. Αυτό μας είπε και ο Μητροπολίτης Λεμεσού στον χαιρετισμό του έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, όπου συγκεντρωθήκαμε για να διαδηλώσουμε για την άδικη και παράνομη φυλάκιση του Γέροντά μας: «Την Ελλάδα λυπούμαστε που δεν έχει πολιτικούς να την κυβερνήσουν».

Δυστυχώς, έχει χιλιοειπωθεί: η κρίση στην Ελλάδα, και κατ’ επέκταση στην Κύπρο, είναι πρωτίστως κρίση κοινωνική, κρίση πνευματική, κρίση ηθικών αξιών. Χάθηκε το μέτρο. Έλειψε το όραμα. Ξεχάστηκε η σεμνότητα. Ο κόσμος έγινε μια μάζα πληβείων, άβουλων και εθελόδουλων, εξανδραποδισμένων, μαλθακών και φενακισμένων που ανέχονται αχρείους άρχοντες και αλληλοεξαχρειούνται. Γέμισε ο κόσμος αριβίστες που εξαργυρώνουν τη θέση τους, εκμεταλλευόμενοι τους υποτελείς υπηκόους.

Νομίζω ότι στην περίπτωση της Ελλάδας ταιριάζει αυτό που λέει ο Χαλίλ Γκιμπράν στο έργο του «Ο κήπος του Προφήτη»:
«Το έθνος να λυπάστε
που έχει αλεπού για πολιτικό
απατεώνα για φιλόσοφο
μπαλώματα είν’ η τέχνη του».
Αναμένουμε ότι κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν, έστω και τη δωδεκάτη, με αυτά που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας και θα συλλάβουν τους πραγματικούς επικίνδυνους εγκληματίες. Για να πάψει ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας μας. Για να ανασάνει για λίγο ο ταλαίπωρος λαός που τον έχουν πνίξει, και έφτασε στα όρια της εξαθλίωσης.

Καταληκτικά, κα Καλού, ανοίξτε τα μάτια σας και δέστε ποιοι είναι οι εγκληματίες στην Ελλάδα. Όσο για τον Γέροντα Εφραίμ, δεν φοβόμαστε. Τον σκέπει η Παναγία. Δεν ξέρουμε ποιο είναι το σχέδιο του Θεού. Κάποια στιγμή θα λάμψει η αλήθεια. Οι Λατίνοι την έλεγαν «Filia temporis», θυγατέρα του χρόνου και μητέρα της ελπίδας. Γιατί οι χριστιανοί πιστεύουμε στη θεία πρόνοια, γι’ αυτό και ελπίζουμε. Αλοίμονο σ’ εσάς, που αθωώσατε κάποιον βέβηλο που εξύβριζε την Παναγία, και πνέετε μένεα κατά ενός ανθρώπου του Θεού. Δεν φοβάστε τον Θεό;

1 σχόλιο: