Σάββατο 18 Μαΐου 2013


"Και μη χειρότερα" Γιώργου Τσιάκκα

Ψες απολαύσαμε την ξεκαρδιστική επιθεώρηση του Γιώργου Τσιάκκα "Και μη χειρότερα" στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Εύστοχος ο Γιώργος, οξύνους, καυστικός, σκορπίζει άφθονο το γέλιο, σατιρίζει την πολιτική κατάσταση αλλά και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ψυχολογικές, κοινωνικές, οικονομικές, έστω και μέσα από την υπερβολή, (όπως πάντα κάνει η επιθεώρηση), αλλά και στέλλει μηνύματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, αγάπης, αντοχής, πίστης στη διαχρονική παρουσία της φυλής μας σε τούτο το πέτρινο καράβι που λέγεται Κύπρος. Μπράβο στους ηθοποιούς και των δύο φύλων που μας σεριάνισαν στον ονειρικό κόσμο της επιθεώρησης, όπως αυτή επιβίωσε τόσα χρόνια στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο.

Θυμήθηκα ότι στα πέτρινα χρόνια της κατοχής οι επιθεωρήσεις στην Αθήνα κρατούσαν τον κόσμο όρθιο. Όμοια θα γίνει και τώρα. Είναι ανάγκη ψυχής να ξεφεύγει ο άνθρωπος από τα άσχημα της πραγματικότητας που βιώνει και να μπορέσει να αντέξει. Να φεύγει από το θέατρο ανανεωμένος, χαρούμενος, "κεκαθαρμένος".

Συνεχίστε, παιδιά, κι εμείς όλοι θα σας συντρέχουμε. Είναι αμφίδρομη η προσφορά. Έτσι θα πορευτούμε από δω και πέρα. Με πραγματικές, γνήσιες, κι όχι κίβδηλες αξίες. Με τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα της δωρεάς, την αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου