Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Αγαπητή Μερόπη,

θα ήθελα να σε πληροφορήσω, και μαζί σου και τον φίλο που συνεχώς ρωτά "από πού μας ήρθε αυτός ο Εφραίμ", ότι ο Γέροντας Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, κατάγεται από το κατεχόμενο χωριό Περιστερωνοπηγή της επαρχίας Αμμοχώστου της Κύπρου, και τον πατέρα του τον σκότωσαν οι Τούρκοι.

Ένιωσα την ανάγκη να παρέμβω, γιατίτον ξέρω από τα χρόνια του Γυμνασίου Λευκονοίκου, ήταν συμμαθητής μου. Γνωρίστε τον, και θα καταλάβετε το ποιόν του ανθρώπου. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: "Μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης".

Αντίθετα, οι σύγχρονοι Έλληνες ακούνε μόνο τη μια πλευρά και πολύ δημοκρατικά δεν δέχονται να ακούσουν και την άποψη του άλλου, του κατηγορουμένου.

Ευτυχώς, που ο κ. Αλέξης Παπαχελάς στους Νέους Φακέλλους, έδωσε την ευκαιρία να ακουστεί και η "altera pars", η φωνή του Γέροντα και των χιλιάδων ανθρώπων που τον υπεραγαπούν και στους οποίους έρχεται με τις προσευχές του αρωγός και συμπαραστάτης.

Σας παραπέμπω, για να μη μακρυγορώ, σε δύο ιστοσελίδες για να ακούσετε και την άλλη άποψη και να ενημερωθείτε:
www.vatopaidi.wordpress.com
www.filoivatopaidiou.wordpress.com

Από αυτές τις ιστοσελίδες θα μάθετε την ΑΛΉΘΕΙΑ. Εξάλλου, όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί και από πολλές άλλες ιστοσελίδες.

Ευχαριστώ για την ευκαιρία που είχα να εκφράσω την άποψή μου.

Υ.Γ. Όσο για τον φίλο μου τον Φοίβο τον Νικολαιδη, μπορούμε να βρεθούμε όποτε θέλει και να μιλήσουμε. Μένουμε σε απόσταση δέκα λεπτών.

1 σχόλιο:

  1. Ζήνα μου καλημέρα. Δεν το ήξερα ότι είμαστε στην ίδια γειτονιά. Μικρούτσικος που είναι ο κόσμος! Να τα πούμε λοιπόν από κοντά. Όσο για την ΑΛΗΘΕΙΑ που γράφεις με κεφαλαίο, έχει αποδειχτεί πλειστάκις στη ζωή μας ότι απόλυτη αλήθεια δεν υπάρχει... Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή