Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ-ΜΕΡΟΣ Δ'- ΠΑΦΙΚΟΝ

Το ζαχαροπλαστείο Sprungli που υπάρχει σε κάθε γωνιά της Ζυρίχης
και συνδέεται με τη Lindt






Είμαστε λάτρεις της σοκολάτας, και μας φαίνεται!




ΠAΦΙΚΟΝ: Μια μικρή πόλη κοντά στη Ζυρίχη
Στο τρένο μια ομάδα παιδιών μάς διασκέδασε
Το Σάββατο, 5 Ιουλίου, ήταν μια μέρα ολόκληρη αφιερωμένη στον Αντρέα μας. Πρώτα, όμως, πήγαμε στον Οργανισμό Τουρισμού, μέσα στον κεντρικό Σιδηροδρομικά Σταθμό, όπου η πολύ εξυπηρετική υπάλληλος μάς ετοίμασε για 476 ευρώ τη Swiss Pass, μια κάρτα με την οποία θα μπορούσαμε για τέσσερις ημέρες να χρησιμοποιούμε τρένα, τραμ, λεωφορεία, ποταμόπλοια, δωρεάν, ακόμη και πρόσβαση στα Μουσεία.
Σκηνές από τη σύντομη διαδρομή μας
 κατά μήκος της λίμνης της Ζυρίχης




Με το τρένο και πάλι σε τριάντα λεπτά είμαστε στη μικρή πόλη Πόφικον. Η διαδρομή πλάι στη λίμνη είναι πολύ ευχάριστη. Οι εικόνες μαγευτικές. Αρκετοί, λόγω της καλοκαιρίας, κάνουν ηλιοθεραπεία και μπάνιο στη λίμνη.



Ο λόγος που ήρθαμε σ’ αυτή τη μικρή πόλη είναι γιατί εδώ υπάρχει ένα γνωστό υδατοπάρκο, Waterpark, το Alpamare. Ο Αντρέας με τον Αριστείδη για σχεδόν τέσσερις ώρες απολάμβαναν τις πισίνες, ενώ εγώ εξερευνούσα την πόλη. 
Το σύστημα Raiffeisen πάνω στο οποίο
στηρίχτηκε η ίδρυση του Συνεργατικού κινήματος στο Λευκόνοικο
Μου άρεσε το μικρό ξενοδοχείο με τα
λουλουδιασμένα παρτέρια στα παράθυρα




Περπάτησα στον κεντρικό δρόμο της πόλης, είδα όμορφα συγκροτήματα σπιτιών με φόντο το δάσος, 











και κατέληξα σε ένα εμπορικό κέντρο, απέναντι από το Alpamare, όπου μετά την περιήγηση, κάθισα σε ένα ωραίο καφέ και διάβαζα το βιβλίο μου, χαζεύοντας και τον κόσμο! Βλέπετε ήταν Σάββατο και όλοι ήρθαν για τα ψώνια τους. 





Τη μέρα αυτή ειδικά έκανε εγκαίνια μια νέα υπεραγορά, με το όνομα Coop, που απ’ ότι καταλάβαμε είναι σαν τα συνεργατικά μας παντοπωλεία, γι’ αυτό και οι τιμές είναι πολύ πιο φθηνές από οπουδήποτε αλλού. Εδώ πήραμε νερό με 80 σεντ, ενώ έξω τα αγοράζαμε 3,5 ελβετικά φράγκα το μικρό μπουκαλάκι. Εκτός από τα Coop και τα Mikros, επίσης είναι φθηνά στην Ελβετία.
Η υπεραγορά, λοιπόν, αυτή για τρεις μέρες έδινε ένα τσουρέκι-ψωμί δωρεάν σε όλο τον κόσμο που την επισκεπτόταν. Ήταν πεντανόστιμο!

Ο Αντρέας απολαμβάνει το  παγωτό του


Πίσω στη Ζυρίχη με το τρένο, καταλήγουμε στο αεροδρόμιο της πόλης, απ’ όπου πήραμε το τραμ 12, που περνά και από το ξενοδοχείο μας, για να πάμε στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης, το Glatt. 

Εκείνο που μόλις μπήκαμε μας τράβηξε την προσοχή είναι ότι είχαν στην είσοδο το άγαλμα του Χριστού, πανομοιότυπο με αυτό που υπάρχει στη Βραζιλία, λόγω του Μουντιάλ. 
Στην επιστροφή περπατήσαμε και στο δάσος που υπάρχει κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.












2 σχόλια:

  1. Διάβασα όλες τις "Ελβετίες" σου, Ζήνα μου, άσχετο αν δεν αφήνω σχόλια. Με το ζωντανό σου κείμενο και προπαντός με τις άφθονες φωτογραφίες μας παίρνεις κι εμάς μαζί σου στα ταξίδια σου. Καλά να είσαι να μας ταξιδεύεις πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Κίκα μου, για τα καλά σου λόγια. Ξέρεις πόσο εκτιμώ τη γνώμη σου. Μου αρέσουν οι πολλές φωτογραφίες, άνκαι, όπως ξέρεις καλύτερα από μένα, μου παίρνουν πολύ χρόνο. Τώρα κάνω το Σεν Μορίτζ. Το απολαμβάνω, πραγματικά. Είναι μαγευτικές οι φωτογραφίες του. Σαν να ξαναζώ το ταξίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή