Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πέτρος Πετρίδης



Τα Βιβλία που αγάπησα

Η κ. Κίκα Ολυμπίου και ο κ. Τάκης Χατζηδημητρίου, πρώην βουλευτής
Η συγγραφέας Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη με τη φίλη της Στέλλα Φωτιάδου
Η νύφη της συγγραφέως Κατερίνα Σάββα Λυσάνδρου, παιδίατρος,  με τη φίλη της Γιούλικα  Κούμα, Επιθεωρήτρια
Με τη φίλη της Διευθύντρια Ρούλα  Πούρου

α βιβλία που αγάπησα"
Φώτο: Πέτρος Πετρίδης

Φίλοι μου, την Παρασκευή, 7-12-2012, παρευρέθηκα στην παρουσίαση του βιβλίου της αγαπημένης φίλης Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, με τίτλο “Τα βιβλία που αγάπησα” Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία ,Θεσσαλο
νίκη 2012, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Λευκονoίκου, Κυρηνείας 91 στη Λευκωσία. 

Ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, ο Δήμαρχος Λευκονοίκου, Μιχάλης Πήλικος, ο καθηγητής-Γυμνασιάρχης και πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Λυκούργος Κάππας, η φιλόλογος-συγγραφέας, Κίκα Ολυμπίου, η παραγωγός του ΡΙΚ, Αλέκα Γράβαρη Πρέκα και η φιλόλογος-μουσικός, Παρασκευά Ροδοσθένους, μίλησαν με πολλή αγάπη για την αξιαγάπητη Ζήνα μας, με τη χρυσή καρδιά και τη μεγάλη προσφορά στο συνάνθρωπό μας και στην παιδεία του τόπου μας!!

Ήταν μια βραδιά πλημμυρισμένη από αγάπη, συγκίνηση και Λευκονοικιάτικη φιλοξενία!
Θερμά συγχαρητήρια στην εκλεκτή μου φίλη και καλοτάξιδο το νέο της βιβλίο!!



Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης Ειρήνη Παρασκευά Ροδοσθένους



Η Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη γεννήθηκε το 1955, στην κωμόπολη του Λευκονοίκου, της κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου. Αποφοίτησε το 1973 από το Γυμνάσιο Λευκονοίκου και το 1977, από τη Φιλοσοφική Σχολή του
Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1993, με υποτροφία της κυπριακής κυβέρνησης πήρε το Μάστερ της (ΜSc) στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Πολιτική από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Άλμπανι.

Υπηρέτησε με απόσπαση στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Υπουργού Κλαίρης Αγγελίδου. Επίσης είναι Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου Λευκονοίκου. Το 1997 εξελέγη Επαρχιακή Γραμματέας της Γυναικείας Οργάνωσης του ΔΗ.ΣΥ. (Γ.Ο.ΔΗ.ΣΥ) Αμμοχώστου, με έντονη πολιτική, κοινωνική και πνευματική δράση.
Ο κ. Λυκούργος Κάππας, γυμνασιάρχης της συγγραφέως
στον Γυμνάσιο Λευκονοίκου





Εργάστηκε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση της Κύπρου. Είναι παντρεμένη με τον Αριστείδη Παναγίδη, γιο του ήρωα της αγχόνης Ανδρέα Παναγίδη και έχουν ένα γιο, τον Αντρέα. Κείμενά της δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ συνεργάζεται για πολλά χρόνια με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.



 Έργα της ιδίας είναι:

- "Φωνή Πατρίδας"
διηγήματα, Έκδοση του Δήμου Λευκονοίκου, Λευκωσία 1995.

- "Τα βιβλία που αγάπησα", παρουσιάσεις βιβλίων, Μαλλιάρης-Παιδεία, Θεσσαλονίκη 2012.




Η κ. Κίκα Ολυμπίου που παρουσίασε το βιβλίο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου