Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΑΡΑ ΜΑΡΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑ
Παιδικό μιούζικαλ

Χτες απολαύσαμε στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Λατσιών το παιδικό μιούζικαλ "Άρα Μάρα Κουκουνάρα". Μπράβο στους συντελεστές του: τα νέα παιδιά- ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τόσο όμορφα τους ρόλους τους, τον μαθητή μου Γιώργο Θεοφάνους για τη μουσική, την Αντιγόνη Τασουρή για τις ευπρεπείς χορογραφίες και τον πνευματικό αδελφό μου Γιώργο Τσιάκκα για το προσεγμένο κείμενο και τη σκηνοθεσία, με τα πολλά μηνύματα που εξέπεμπε, μηνύματα διαχρονικά μα τόσο επίκαιρα, όπως Αγάπη, πίστη στον Θεό, ελπίδα, υπομονή, προσευχή... Μου άρεσε, επίσης, και η σύνδεση με επίκαιρα τηλεοπτικά προγράμματα, όπως το "Πάμε Πακέτο" ή η εκπομπή στην οποία κριτής, και μάλιστα αυστηρός, είναι ο Γιώργος Θεοφάνους.

Να είναι όλοι ευλογημένοι,γιατί σε δύσκολους καιρούς δίνουν κουράγιο και ελπίδα σε παιδιά και μεγάλους. Εξάλλου, πάντοτε σε καιρούς κρίσης η τέχνη και ο πολιτισμούς έχουν μεγάλη άνθηση. Ίσως είναι μια ανάγκη της ψυχής να βρει διέξοδα. Τρανό παράδειγμα η περίοδος της Κατοχής στην Αθήνα, όπου οι επιθεωρήσεις άφησαν εποχή και ξεσήκωναν τον κόσμο.

Ομολογώ ότι από πέρσι που ο Αντρέας πήγε στο Γυμνάσιο, δεν πήγαμε στην Αθήνα για να δούμε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, όπως της κ. Κάρμεν Ρουγγέρη, του Εθνικού, του Θεάτρου Τέχνης κ.ά., αλλά η παράσταση αυτή δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει τις Αθηναικές. Ήταν μια παράσταση εφάμιλλή τους, και μάλιστα πολύ ανώτερη σε μηνύματα.

Περιμένουμε συνέχεια, γιατί, όπως είπε και ο Κώστας Γεωργοσόπουλος, ο γνωστός Κώστας Μύρης: "Μόνο τον πολιτισμό μας έχουμε να αντιτάξουμε στις δυνάμεις της βίας και του σκότους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου