Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Πώς λειτουργεί ο πνευματικός νόμος


Τον Γέροντα Εφραίμ τον προπηλάκισαν, τον λοιδώρησαν, τον γιουχάισαν, τον εξευτέλισαν, νομίζουν... Κούνια που τους κούναγε. Πού είναι όλοι αυτοί οι Πασόκοι και οι πάσης φύσεως προοδευτικοί τάχα μου, που έπνεαν μένεα και ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι; Πού είναι αυτοί που ανέχονταν να διασύρεται ένας άνθρωπος της Εκκλησίας στο αμαρτωλό καρναβάλι της Πάτρας; Θα σας πω εγώ πού είναι. Χάθηκαν. Και ο Γιωργάκης Παπανδρέου και ο άσχετος Πεταλωτής και όλοι όσοι έκτισαν κίβδηλες καριέρες στη ράχη ενός Ηγουμένου. Ο πολύς και μέγας Τσοχατζόπουλος, που στα χαρτιά του βρήκαν οι αστυνομικοί και ένα σημείωμα που έλεγε: "Φυλακίστε τον παπά", εννοώντας τον Γέροντα Εφραίμ, σύρθηκε ο ίδιος στη φυλακή και παρέσυρε και την οικογένειά του. Αυτός, όμως, δεν έχει τη δύναμη της πίστης που έχει ο Γέροντας, κι έτσι υποφέρει. Ο Θεός να τον βοηθήσει να αντέξει.

Δυο δημοσιογράφοι του Άλφα Ελλάδας που ανέλαβαν εργολαβικά να καθυβρίζουν και να απαξιώνουν τον Γέροντά μας, πριν από λίγο καιρό που ο
Γέροντας βρισκόταν στην Αθήνα, τον επισκέφτηκαν και του ζήτησαν συγγνώμη, γιατί κατάλαβαν ότι όσα τους έβαζε το μεγάλο αφεντικό τους να λένε, τους οδήγησαν σε μεγάλα κακά.

Μην πω και για άλλο δημοσιογράφο που πρωτοστατούσε σε ύβρεις κατά του Γέροντα, και τώρα ο Γέροντας ευλόγησε την οικογένειά του!

Υπάρχει, αγαπητοί μου, ο πνευματικός νόμος. Υπάρχει πάνω απ' όλους μας η Παναγία και οι Άγιοι. Αυτοί θα βοηθήσουν να ξεμπλέξει από όλες αυτές τις σκευωρίες και δολοπλοκίες ο Γέροντας. Έκαναν τόσες δίκες και δεν βρήκαν τίποτα. Και η τελευταία δίωξη ακυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο.

Εμείς που πιστεύουμε και βιώνουμε την αγάπη και τη μεγάλη βοήθεια που μας προσφέρει ο Γέροντας με την προσευχή του, είμαστε σίγουροι και δεν αγωνιούμε καθόλου για την τελική έκβαση των πραγμάτων. Η Παναγία μας, η Προστάτιδα του Αγίου Όρους, που επέτρεψε αυτή τη δοκιμασία στον Γέροντα, θα κάνει να λάμψει το φως της αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου