Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

2 Ιανουαρίου 2012


Πέρσι, σαν τέτοια μέρα
Επισκεφτήκαμε τον Γέροντα Εφραίμ στη φυλακή
Της Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη
Φιλολόγου
Δύο Ιανουαρίου σήμερα του 2013. Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά κι ευλογημένη. Πέρσι, τέτοια μέρα κινήσαμε για την Αθήνα με την καλή μου φίλη κ. Μαργαρίτα Γεωργιάδου για να επισκεφτούμε τον Γέροντα Εφραίμ στις φυλακές του Κορυδαλού. Ποιον; Τον άνθρωπο με την άδολη καρδιά που χωράει όλο τον κόσμο.



Βυσσοδομούσαν οι δυνάμεις του σκότους και βρήκαν ως εξιλαστήριο θύμα έναν ηγούμενο, έναν μοναχό ακτήμονα, για να στρέψουν την οργή του κόσμου εναντίον του. Πίστευαν ότι αυτοί θα τα κατάφερναν να υποκλέψουν με ψεύτικες υποσχέσεις και με δημιουργία δήθεν «σκανδάλων» την εξουσία. Και το πέτυχαν.

Ο λαός, ως συνήθως, παραπλανημένος και ευκολόπιστος, παρασύρθηκε από τα «ψεύτικα λόγια, τα μεγάλα», και τους ψήφισε. Στήριξαν, δηλαδή, την επιβίωσή τους στις κίβδηλες κατηγορίες εναντίον του Αγίου Όρους και κατ’ επέκταση εναντίον της Παναγίας μας, της προστάτιδάς του.

Προσωρινά, φάνηκε ότι πέτυχαν τον ανίερο σκοπό τους. Έβαλαν τον Γέροντα Εφραίμ στη φυλακή σαν έναν κοινό εγκληματία, ενώ αυτό που έκανε ήταν να προστατεύσει τα κεκτημένα της Μονής του, που κάποιοι «σαρδανάπαλοι» αμοραλιστές για ιδιοτελείς σκοπούς τα είχαν σφετεριστεί.

Και το μεγάλο και κραταιό άλλοτε κόμμα τους, σήμερα «στάκτη κι αποκαϊδια». Προς Θεού, δεν επιχαίρουμε, ούτε είναι αυτός ο σκοπός του παρόντος άρθρου. Απλώς, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι όποιος τα βάζει με τον Θεό και τους ανθρώπους του, διαπράττει «Υβριν» η οποία τιμωρείται, αργά ή γρήγορα. Η Τίσις ή η Νέμεσις έρχεται τιμωρός, για να επέλθει η «Κάθαρσις» και να αποκατασταθεί η διασαλευθείσα τάξη του κόσμου.
Ο Γέροντας, όμως, προσεύχεται γι’ αυτούς, ίσως ανανήψουν και σώσουν την ψυχή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου